2014. április 29., kedd

OVO-VEGÁN, CUKOR és GLUTÉNMENTES mandulás-banános-lime-os kuglóf



Különböző, a fürdőszobákba, nappalikba, háló - és előszobákba való használati és komfort cikkeket vásároltunk. A - meglepődésemre zsebkendőnyi területű  - háztartási részlegre somfordálva megállapítottam: fel-kell-nőni. Hátrahagyva a közel és régmúltat, a vajazott, kikent formákat, egy Mátyás királyt és egy II. Rákóczit összeismerkedtetve vásároltam egy szilikon sütőformát. Nagyszerű! Úgy csúszik ki belőle a piskóta, mint a kacagás egy illetlen pillanatban. Az önmagam számámra alkotott reformkorhoz dukált egy szintén innovatív recept:  egy OVO-VEGÁN, CUKOR és GLUTÉNMENTES édesség.
Alapelveim megtartásában azonban szilárd vagyok: a sütemény egyetlen extra hozzávalót kíván: a rizslisztet.
Ennek költségét azonban egy II. Rákóczi Ferencet ábrázoló papiros bőven fedezi. További kezdő háziasszony minimál style portékák: 
  • 1 villa
  • 1 tányér
  • 1 tál



Hozzávalók:
  • 2 banán (jó érett)
  • 2 tojás
  • 1-1,5 dl olívaolaj
  • 4 ek méz
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg mandula (durvára darabolva)
  • kb. 4 ek rizsliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 lime leve és reszelt héja
  • fél mk fahéj/ 1,5 tk kakaó
  • fél rúd vanília kikapart magja

A 2 tojást enyhén felverjük, hozzácsurgatjuk a mézet majd az olajjal is összedolgozzuk.

A banánokat szintén villával összenyomjuk, meghintjük a fahéjjal illetve a kakaóval végül minden további anyagalapot hozzáadunk és simára keverünk.
Tűpróbáig 180°C-on sütjük. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése